fbpx

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Prosimo Vas, da ste pozorni, da vrnjeni izdelek in embalaža (primer: škatla za čevlje) nista poškodovana, prav tako izdelek ne sme imeti vidnih znakov obrabe.

Kupci, ki sklenete kupoprodajno pogodbo-nakup na daljavo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, imate pravico, da od pogodbe odstopite.

V primeru odstopa od pogodbe morate prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini in v nepoškodovani embalaži, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to krivi vi. Stroške vračila blaga plača kupec.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanaja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanje blaga.

Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne, ko pridobite fizično posest na zadnjem kosu blaga ali jo pridobi namesto vas tretja oseba, ki ni prevoznik, in jo v ta namen določite vi.

Za uveljavitev pravice do odstopa morate naše podjetje, o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe obvestiti z nedvoumno izjavo pisno na naš naslov (Mateja Bernik s.p., Tržaška cesta 51/a, 1000 Ljubljana) ali po elektronski pošti na naslov: info@modniblues.si . V ta namen lahko uporabite priloženi odstopni obrazec, vendar to ni obvezno.

Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem vaše pravice do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

V primeru odstopa od naročila vam vrnemo znesek plačila nemudoma, vendar najkasneje 14 dni od dne, ko prejmemo obvestilo o odstopu. Znesek plačila vam vrnemo na enak način, kot je bilo izvedeno plačilo. Če v zahtevi navedete željo po drugem načinu vračila, bomo vaši želji z veseljem ugodili. Vračilo plačila lahko zadržimo, dokler ne prejmemo vračila blaga ali dokler ne predložite dokazila, da ste blago poslali.

Stroške vračila blaga krijete sami.

Plačilo lahko zadržimo, dokler ne prejmemo vrnjenega blaga ali dokler nam ne posredujete dokaza, da ste blago poslali nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

Odstopni obrazec

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tukaj (word)

Call Now Button Scroll to Top